Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Χορευτικά σχήματα Δήμου Θήρας από την κ. Σταματίνα Ξιάρχου! Καμάρι 10.6.2012

Μεγάλο το έργο και η προσπάθεια που καταβάλλεται εκ μέρους του Δήμου Θήρας και η ανάδειξη των χορευτικών σχημάτων της Σαντορίνης, αλλά πολύ δε περισσότερο της κ. Σταματίνας Ξιάρχου η οποία και είναι, η διαχρονική δασκάλα των χορευτικών σχημάτων της περιοχής μας.
Κανένας δεν αμφισβητεί το μακρόχρονο και πολυσήμαντο έργο της. 
Αρκετοί από εμάς θυμόμαστε τις περιοδίες της από το μεσοδιάστημα της δεκαετίας του 1980, να περιφέρεται με υπομονή και επιμονή στις τότε Κοινότητες της Σαντορίνης, προκειμένου σήμερα με τη σειρά μας να θαυμάζουμε και να απολαμβάνουμε το έργο αυτό,
μέσα από τα δικά μας πρόσωπα και παιδιά μας, τους πανέμορφους παραδοσιακούς μας χορούς, αλλά και την χαρισματική χορευτική κίνηση της νεολαίας μας στο τομέα αυτό, που θα τους ήταν παντελώς άγνωστη, αν δεν προϋπήρχε η προαναφερόμενη υποδομή.
Όμως στη συνέχεια οι εικόνες μιλάνε μόνες τους, ήδη το έργο αυτό  έχει πάρει σάρκα και οστά όπως μπορείτε να δείτε στη συνέχεια μέσα από το  αρχείο της ιστοσελίδας μας και τα εύσημά μας, τόσο στους φορείς όσο και στη κ. Σταματίνα Ξιάρχου είναι τα μέγιστα.
Παράλληλα τους ευχόμαστε καλή δύναμη και συνέχεια, στο δύσκολο και επικοδομητικό τους έργο τους.



Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη







 Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη