Τα μανιτάρια "γλιστρίτες" όπως τους ονομάζουμε στη Σαντορίνη είναι τα μανιτάρια που συνήθως φύονται μέσα στα οργωμένα χωράφια από κριθάρι.
Επίσης, στα παλαιότερα χρόνια, όπου οι αγρότες αλώνιζαν το κριθάρι τους ή τον αρακά "φάβα", τα περιττά άχυρά τους που σκορπίζοταν γύρω από αυτό, ήταν ο ιδανικότερος τρόπος για την ανάπτυξή τους.
Η τοπική τους ονοματοδοσία, οφείλεται ένεκα της γιαλάδας και
γλιστερής επιφάνειάς που έχουν, στο επάνω μέρος.
Είναι αρκετά νόστιμοι και η αδυναμία των ντόπιων κατοίκων.
Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.
Επίσης, στα παλαιότερα χρόνια, όπου οι αγρότες αλώνιζαν το κριθάρι τους ή τον αρακά "φάβα", τα περιττά άχυρά τους που σκορπίζοταν γύρω από αυτό, ήταν ο ιδανικότερος τρόπος για την ανάπτυξή τους.
Η τοπική τους ονοματοδοσία, οφείλεται ένεκα της γιαλάδας και
γλιστερής επιφάνειάς που έχουν, στο επάνω μέρος.
Είναι αρκετά νόστιμοι και η αδυναμία των ντόπιων κατοίκων.
Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δείτε ανάλογες εικόνες, μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.